VYSOKÁ ŠKOLA BOŽIEHO DETSTVA 4

Vysoká Škola Božieho Detstva

UNIVERZITA

PÁNA JEŽIŠA KRISTA

niečo málo z diela Jakoba Lorbera

LiveSpirit

 

1 2 3 4

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Satan je už vo veľmi tesných okovách. Starý a nový zákon. Ničoho a nikoho sa vo svete nebojte, lebo – S KÝM SOM JA – KTO BY SA TU MOHOL POSTAVIŤ PROTI NEMU?!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Satan je plný najhoršej falše a vždy spôsoboval rôznu škodu Božiemu národu!

V skoršej dobe Som dopúšťal Satanovi, aby tak či onak pôsobil, lebo prvému stvorenému duchu – Luciferovi – musela byť ponechaná veľká doba k vyskúšaniu jeho slobody – lebo bol nielen prvým – ale tiež najväčším zo stvorených duchov…

Kniežaťu noci už ale po Mojom ukrižovaní boli dané veľmi tesné okovy, v ktorých sa už nikdy nemôže tak slobodne pohybovať ako dovtedy!

Preto ak vo vás zavládla Pravá Láska ku Mne – môžete kráčať na Zemi už bezstarostnejšie – ako tomu bolo skôr pod tvrdým jarmom starého zákona.

Od Adama až po Moje nanebovzatie vládol na Zemi – ZÁKON MÚDROSTI – pričom bolo potrebné naozaj veľa múdrosti a najsilnejšej a bezpodmienečnej vôle – aby mohol byť tento zákon o sebe splnený…

Ja Som však videl, že ľudia nemohli nikdy úplne splniť tento zákon, a preto Som prišiel Sám na svet, aby Som vám dal nový zákon – ZÁKON LÁSKY – ktorý už môžete ľahko splniť všetci.

Lebo v zákone múdrosti Som nechal medzi vami žiariť len – SVOJMU SVETLU – ktoré však Som nebol Ja Sám, pretože to Svetlo iba vychádzalo zo Mňa medzi vás – rovnako – ako ani vy nie ste Mnou Samotným napriek tomu, že ste vzišli zo Mňa…

Takže už Láskou a v Láske prichádzam Ja Sám ku vám a ubytovávam Sa duchovne vo všetkej plnosti pravdy vo vás, čím vás – stvorených ľudí – činím vo všetkom úplne Sebe podobnými.

A tu potom už nie je Satanovi možné dotknúť sa takto vyzbrojeného človeka svojou chytrosťou, lebo Môj Duch vo vás – vždy prehliadne Satanovu sebe skrytejšiu udržiavanú lesť – a má vždy viac ako dosť Moci, aby tú malú moc Satanovu – celkom rozprášil!

Prorok Eliáš označil tento stav ľudí – kedy Jehova prichádza k ľuďom bezprostredne v Láske – „jemným vánkom, ktorý prešiel okolo jaskyne – vo veľkej búrke a v ohni však Jehova nebol!“

To „jemné vanutie“ je teda vaša láska ku Mne a k vašim bratom a sestrám – v ktorej Som Ja Sám, zatiaľ čo v „búrke múdrosti“ a v „plamennom meči zákona“ – Ja nie Som!

A keďže už teraz Ja Sám Som u vás, s vami a medzi vami – tak sa už vôbec nemusíte toľko obávať úskokov Satanových – ako tomu žiaľ bývalo v praveku a staroveku!

S Mojou – Božou Mocou – môžete všetkého dosiahnuť! No podarí sa to len tomu, kto má Čistú a Pravú Lásku voči Mne – a z nej voči všetkým vašim bratom a sestrám – a potom však nesmie vo svojom srdci vôbec nikdy zapochybovať o tom, že – MOJA MOC – je naozaj – NEKONEČNÁ!

Potom ale všetko – čo sa postaví proti Nej – sú iba plevy proti Búrlivej Moci Silného Vetra! Preto sa vo svete ničoho a nikoho nebojte, lebo – S KÝM SOM JA – KTO BY SA TU MOHOL POSTAVIŤ PROTI NEMU?!

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Nasledovanie Mojej náuky prospeje len tomu, kto podľa nej žije! Život v lži nie je nič iné ako lož! Znovuzrodenie z Ducha Pravdy!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Málo prospeje človeku náuka, ak podľa nej nežije!

 Lebo ak spočíva Moja náuka v tom, aby Ma niekto nasledoval – pretože inak nemôže vojsť do Kráľovstva Mojej Dokonalosti – ako ju potom môže u seba uplatniť?!

Lež by všetko svetské opustil a potom Ma nasledoval… Lebo je predsa úplne nemysliteľné, aby Ma niekto nasledoval – bez toho – aby aj podľa Mojej náuky žil!

Nasledovanie osobné – ktoré je v stálom spojení s nasledovaním mravným – je vždy najlepšie… Ak však nie je osobné nasledovanie možné – potom je tiež dostačujúce aj svedomité nasledovanie mravné…

Avšak svedomie musí mať taký človek živé – Láskou ku Mne, a z toho potom aj ku všetkým ľuďom – pričom až následkom toho žije v najčistejšej pravde – ako úplnom základe všetkého mravu – inak by bolo také obyčajné vonkajšie „mravné“ nasledovanie – duchovne mŕtve!

Lebo ak žije v lži, potom jeho život o sebe nie je nič iné – ako lož – a preto nikdy nemôže dospieť ku skutočnosti! Ak je však jeho život – z pravdy vychádzajúca – sama v sebe pravda, potom je tiež všetko – čokoľvek zo seba čerpá – pravé a skutočné!

Zo lži však nemôže nikto vidieť alebo poznať pravdu – lebo lži – je všetko – lož! Len kto sa znovu zrodí z ducha pravdy a sám o sebe sa stane pravdou – áno, úplnou pravdou – tomu sa stane dokonca aj lož pravdou!

Lebo kto dokáže poznať – lož ako lož – ten je vo všetkom sám pravdou, pretože – ihneď poznáva lož ako takú – a to je potom v konečnom dôsledku tiež pravda!

Kto vidí a vníma iba zmyslami svojho tela – je rovnaký s týmto telom a jeho zmyslami – a je potom tak isto ako toto telo – nestály a pominuteľný… Čo však je nestále a pominuteľné – ako by mohlo poskytnúť nejakú látku pre pravdu – večne stále trvalú a nepominuteľnú?

Len Jedno je Živé v človeku – a toto Veľké a Sväté Jedno je – Láska, ktorá je Pravým Ohňom zo Mňa a prebýva v jeho srdci… A nikde inde – ako jedine v tejto Láske sa nachádza – Pravda, pretože Láska Sama je tým prazákladom Všetkej Pravdy vo Mne a zo Mňa – v každom človeku!

Ak chce teda človek vedieť a poznať veci – ako aj seba samého – v plnej pravde, musí ich vidieť a poznať jedine z tohto pravého prazákladu svojho bytia… Všetko ostatné je totiž len klamom z jeho hlavy – a čo je v hlave – patrí do oblasti toho vám známeho gordického uzla, ktorý nikto nemôže svojim rozumom rozuzliť!

Len násilným rezom môže potom človek – s Duchom Lásky vo svojom srdci – rozťať tento uzol a potom v srdci začať myslieť, vidieť a poznávať – a až na tejto novej dráhe následne dospeje k pravde svojho – ako aj každého iného bytia a života!

Jeho hlava mu môže stvoriť nespočetné množstvo bohov… Ale čím budú? Hovorím vám – ničím iným, ako márnivými výtvormi bez života – splodené iba v mozgu – jeho vratkým mechanizmom! Len v srdci môže nájsť Toho Jedného Boha – Ktorý ako Jediný Je Ten Pravý – pretože Láska, v ktorej Ho má hľadať – Je Sama Tou Jedinou Pravdou!

Pravdu je možné hľadať a nachádzať – tak isto – iba v pravde! Hlava však už urobí dosť, ak mu k pravde – dodá kľúč… Kľúčom k pravde však môže byť všetko – čo ho tiahne a nabáda k Láske… Nasledujte preto takéto pudenie a nabádanie a vojdite do Lásky vášho srdca – a nájdete pravdu – ktorá vás od každého klamu oslobodí!

Príklad vám vysvetlí tú vec ešte lepšie:

„Pozrite, ak by mal niekto – ako vojenský veliteľ medzi svojimi podriadenými – niektorých, ktorí sa prehrešili proti jeho nariadeniam – tak kvôli potrestaniu vinníkov – robí s nimi predpísané vyšetrovanie, aby z nich dostal rôznymi úskočnými otázkami ich vlastné doznanie… Lenže oni mu klamú zo svojej hlavy práve tak úskočne, ako úskočne a chytro sa ich on zo svojej hlavy vypytuje…

Týmto spôsobom sa strieda lož so lžou a nepríde s nimi k žiadnemu inému cieľu, ako že ich nakoniec musí odsúdiť k trestu bez ich doznania – len podľa výpovede často tiež nepriateľsky zmýšľajúcich svedkov, v ktorých tiež pravdy nie je – pričom sa môže vždy ľahko predpokladať, že z desiatich – sotva nad jedným vynesie spravodlivý rozsudok – a že sa nevinnému, žiaľ – dostane rovnakého údelu ako vinníkovi!

Ale nech sa postaví raz oproti svojim úbohým bratom – ktorí sa na ňom prehrešili – nie ako sudca, ale ako človek plný lásky, a nech vzbudí v ich srdciach opätovnú lásku – a títo hriešnici sa mu z ľútosťou a s mnohými slzami verne a pravdivo doznajú – ako, kedy a čím sa proti nemu prehrešili…

Potom nech ale odpadne aj trest! Lebo akýkoľvek trest – sám o sebe – nie je pravda, ale jej opak, pretože neprichádza z lásky – ale z hnevu zákona a zákonodarcu! Hnev sám je však súd – no v súde – Láska nie je! Kde však chýba láska – tam taktiež nieto pravdy.“

Keby teda takto medzi ľuďmi jednal – potom by Ma mravne celkom platne nasledoval – a takým nasledovaním by si vybojoval život večný… Ak však zostane človek takým – akým na Zemi väčšinou je – potom mu na druhom svete nezostane nič iné – ako noc a prázdne lživé bytie – ktoré je ale smrťou Ducha Lásky a Pravdy!

Lebo hľa, len veľmi krátko trvá tento pozemský život… Potom ale prichádza nekonečná večnosť! Ako človek padne – tak aj ostane ležať – ak sa v ňom nestane živou Čistá Pravda!

Držte sa teda Čistej Lásky a jednajte v Jej Pravde a Sile – a potom nájdete tak isto všade Pravdu, pričom celkom jasne spoznáte – že je zaiste Jedna Všeobecná Pravda, ktorá prestupuje nielen túto Zem, ale aj celú nekonečnosť…

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Nesplácajte nikdy zlo zlom! Nesúďte a nezatracujte nikoho, aby ste sami neboli súdení a zatratení!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Ak vás rozhnevá, že vás hanobia a drzo vás obviňujú zo lži, tak vám hovorím: Nechajte ich luhať! Či je nejaký oheň, ktorý by viac pálil ako oheň lži?! Učiňte im zato skôr niečo dobré a utečú od vás so žeravým uhlím na hlavách! – Zapamätajte si: nikdy nesplácajte špatné špatným a zlé zlým!

Čo môžete spôsobiť tým, keď odplácate zlo zlom?! Ak varíte nejaký o sebe nechutný pokrm, jednali by ste múdro, keby ste preto, že varený pokrm je o sebe nechutný, miesto aby ste ho učinili chutným dobrou soľou, mliekom a medom, ten pokrm poliali žlčou alebo šťavou z aloe?

Ak pridáte k jedlu už beztak dobrému ešte niečo lepšieho, nebude vás preto iste nikto viniť z pochabosti. Ale ak budete chcieť špatné jedlo ešte horšími prísadami učiniť horším, ako už bez toho v základe je – povedzte, kde je tu len trochu rozumný človek, ktorý by vám ihneď nepovedal: „Pozri, čo tu ten pomätenec robí?!”

Hľa, tým viac to platí o ľuďoch! Ak splatíte ich zlo ešte väčším zlom, pýtajte sa sami seba, či sa tým ich zlo zmenší! Ak však splatíte vám učinené zlo dobrom, zmiernite vo vašom bratovi zlo a nakoniec z neho vychováte dobrého brata!

Ak má pán služobníka, ktorému veľa zverí, služobník však poznajúc dobrotu svojho pána sa na ňom prehreší a zaslúži teda pokarhanie, a ak zavolá pán služobníka a vytkne mu jeho nevernosť – služobník sa však preto rozhnevá a hanebne svojmu pánovi odvráva, stane sa tým pán k svojmu služobníkovi lepší a miernejší? Nikdy, vravím vám! Tu sa potom pán na neverného služobníka rozhnevá, dá ho spútať a uvrhnúť do žalára!

Ak sa však služobník, ktorý vidí, že mu chce pán učiniť niečo zlého, padne pred ním na kolená a kajúcne dozná svoj priestupok a plný miernosti a lásky ho poprosí za odpustenie jeho viny, učiní potom pán služobníkovi to čo predtým? Nikdy, hovorím! Kajúcnou dobromyseľnosťou služobníka sa stane pán sám dobromyseľným a povoľným a služobníkovi nielen všetko odpustí, ale učiní mu ešte nadto dobro!

Preto nesplácajte nikdy zlo zlom, ak sa chcete stať všetci dobrými! Ak však budete súdiť a trestať tých, ktorí sa proti vám prehrešili, budete nakoniec všetci zlí a v nikom už nebude skutočná láska ani čokoľvek dobrého!

Mocný si osobuje právo trestať tých, ktorí sa prehrešili proti jeho zákonom… Ale hriešnici potom proti nemu vzplanú pomstou a budú ho chcieť zahubiť! Pýtam sa: Čo dobrého z toho nakoniec vzíde?!

Preto nesúďte a nezatracujte nikoho, aby ste sami neboli súdení a zatratení! Pochopte a zapamätajte si túto najdôležitejšiu náuku, bez ktorej sa nemôže vo vás nikdy rozhostiť Moje Kráľovstvo!

Mohli by ste Mi naproti tomu povedať: „Áno, Pane, celkom sme to dobre pochopili. Lenže táto vec má ničmenej svoju tienistú stránku, ktorá spočíva podľa našej mienky v tom, že ak zrušíme podľa Tvojho učenia celkom tresty za zločiny, rozmnožia sa zakrátko zločinci ako tráva na zemi a piesok v mori. Kdekoľvek je daný nejaký zákon, musí byť postihovaný s primeraným trestom, inak to vôbec žiaden zákon nie je. Môže trvať nejaký zákon tiež bez trestného opatrenia?”

Na to vám Ja hovorím: Moji milí, vy tu súdite ako slepý o farbách! Choďte a pozrite sa do zverincov veľmožov a uvidíte tam rôzne divoké zvieratá ako: tigrov, levov, leopardov, hyeny, vlkov a medveďov. Keby tieto šelmy neboli v silných ohradách, kto by bol v ich blízkosti istý telesným životom?! Aká by však bola pochabosť chovať v ohradách tiež nežné ovečky a holubice!

Peklo samozrejme potrebuje tie najtvrdšie zákony opatrené tými najprísnejšími sankciami… Avšak Moje Kráľovstvo – ktoré je Nebo – nepotrebuje ani zákon a ešte menej nejaké sankcie!

Ja vás nevychovávam sankcionovanou prísnosťou zákonov pre peklo, ale Láskou, Miernosťou a Pravdou len pre Nebo. Ak vás teda Svojou náukou z Neba oslobodzujem od zákona a ukazujem vám cestu srdcom k pravému večnému najslobodnejšiemu životu, prečo potom chcete stále žiť súdení a odsudzovaní pod zákonom a nepovážite, že je lepšie v slobodnej láske telesne tisíckrát zomrieť ako jeden deň kráčať v smrti zákona?!

Rozumie sa samo sebou, že zlodeji, lupiči a vrahovia sa musia pochytať a pozatvárať, lebo sú ako divoké dravé šelmy, ktoré ako obrazy pekla bývajú v brlohoch zeme a dňom aj nocou číhajú na lup. Urobiť na nich poriadnu naháňačku je dokonca povinnosťou anjelov v nebi! Lež nikto ich nemá ničiť, ale dať do väzenia a tam ich krotiť a mierniť! Len pri násilnej obrane majú byť zmrzačení a pri tvrdošijnom odpore tiež telesne usmrtení! Lebo mŕtve peklo je tu lepšie ako peklo opatrené životom!

Ak ale ktokoľvek zlodeja, lupiča a vraha vo väzení ešte ďalej súdi a usmrcuje, na toho Ja pohliadnem raz hnevlivými očami! Lebo čím prísnejšie ľudia súdia a trestajú zločinca, tým ukrutnejšími, opatrnejšími, tajnejšími a tvrdošijnejšími sa stávajú zločinci – ktorí sú ešte na slobode, a keď sa potom za noci vlámu do domu, tu nielenže vezmú všetko čo nájdu, ale tiež všetko zavraždia a všetko zahladia – čo by ich mohlo nejako prezradiť…

Odstráňte však prísny súd a dajte všetkým ľuďom dobrú radu, aby tomu, kto od nich žiada košeľu – pridali ešte kabát… Potom síce ešte prídu zlodeji a budú žiadať od vás to a ono, ale lúpiť a vraždiť nebudú!

Keď však ľudia z pravej lásky ku svojim bratom a sestrám z lásky ku Mne nebudú už zhromažďovať pomíňajúce majetky tejto Zeme, ale pôjdu, ako Som chodil Ja, potom tiež skoro nebudú zlodeji a tým menej lupiči a vrahovia!

Kto si myslí, že prísnymi zákonmi a stále ostrejšími súdmi budú nakoniec zločinci vyhubení, ten sa strašne mýli! Tých nemalo peklo ešte nikdy nedostatok. Čo vám prospeje usmrtiť jedného diabla, keď potom peklo za jedného usmrteného pošle desať nových, z ktorých jeden je horší ako bolo desať prvého druhu?! Ak príde zlý a nájde proti sebe opäť zlo, rozhnevá sa a stane sa v plnej miere satanom! Ale ak príde a nenájde nič iné ako lásku, miernosť a trpezlivosť, upustí od svojej zlomyseľnosti a pôjde ďalej…

Keď lev uvidí, že sa k nemu blíži tiger alebo iný nepriateľ, rozzúri sa, všetkou silou priskočí a svojho nepriateľa zničí! Ale slabému psíkovi sa necháva so sebou hrať a stane sa miernym… Ak však ku nemu priletí mucha a sadne si dokonca na jeho silné tlapy – stojí mu sotva za pohľad a nechá ju nerušene odtiaľ odletieť, lebo – lev sa chytaním komárov a múch nezaoberá… Takto sa k vám ale zachová každý mocný nepriateľ, ak sa proti nemu nepostavíte násilím.

Preto radšej žehnajte svojim nepriateľom, ako aby ste ich chytali, súdili a zatvárali do väzenia. Tak zhromaždíte nad ich hlavami žeravé uhlie a učiníte si ich neškodnými!

S láskou, miernosťou a trpezlivosťou budete mať úspech všade. Ak ale súdite a odsudzujete ľudí, ktorí – navzdory svojej slepote – predsa len sú vašimi bratmi a sestrami, potom budete medzi ľuďmi na Zemi rozsievať – miesto požehnania Evanjelia – len kliatbu a rozbroj!

Musíte teda byť celkom vo všetkom Mojimi učeníkmi – v slove, náuke aj skutku – ak sa chcete stať a byť Mojimi služobníkmi k šíreniu Môjho Kráľovstva na Zemi!

Čo prospeje nejakej zemi alebo ríši pokoj a poriadok docielený najostrejším donucovaním?! Nejakú dobu to síce pôjde, ale ak to bude potom potlačeným diablom už veľa, vyskočia a s hrozným výsmechom rozšliapu zákony aj zákonodarcov! Lebo kto musí byť ešte držaný a vedený násilím – je ešte diablom… Len kto sa nechá viesť láskou, miernosťou a trpezlivosťou – je podobný anjelovi Božiemu a je hodný byť dieťaťom Najvyššieho.

S láskou dosiahnete všetko, násilím bude však len diabol zo spánku prebudený! Aké dobro môže potom vzísť Zemi z bdenia diablov?!

Je teda nekonečne lepšie, aby medzi ľuďmi vzrastala láska a miernosť a zostávala v každej dobe bdelá – a tým nútila diablov ku spánku a pokoju, aby neškodili Zemi – než aby sa dunivým lomozom násilia diabli prebúdzali a hubili potom Zem a všetko čo je na nej!

Vy by ste Mi zasa naproti tomu mohli povedať: „Ale koľko ľudí na Zemi žijúcich vie niečo o tejto svätej pravde?! Pane, pozri, Máš légie anjelov z nebies – pošli ich ku všetkým ľuďom po celej Zemi a daj všetkým zvestovať túto pravdu! Keby sa to urobilo – potom myslíme – že bude raz svetlejšie a lepšie na hriešnej pôde Zeme!”

Hovorím nato Ja: Súdite, ako tomu rozumiete. Ja však musím byť inej mienky. Hľa, mnoho tisícov anjelov Božích je stále u ľudí a pôsobia na ich vnútorné city a mysle tak, aby sa tým ľudia neocitli vedome v žiadnom nútení a mohli teda bez ujmy na svojej slobode prijímať a nasledovať ich myšlienky, želania a popudy – celkom za svoje! Čo sa však následne deje?!

Ľudia myslia v tajnosti síce dobre – majú dobré želania a činia si chvályhodné predsavzatia… Ale ak má u nich prísť podľa týchto želaní a predsavzatí aj k jednaniu – obzerajú sa na svet, jeho majetky a klamné potreby svojho tela – a potom činia a jednajú zlovoľne a plní sebectva!

Privediem vám sem mnoho tisíc vyložených zločincov a spýtam sa ich, či vedia, že činia zlo – a všetci vám povedia, že to vedia… Ak sa ich však spýtate, že prečo to zlo činia – povedia mnohí: „Pretože nám to pôsobí potešenie!”, a iní opäť povedia: „Robili by sme radi dobro – ale keď iní činia zlo – činíme ho tiež!” A ešte iní povedia: „Poznáme síce dobro, ale nie sme schopní ho konať, lebo naša povaha sa tomu vzpiera a musíme nenávidieť toho, kto nás urazil!”

Takých odpovedí dostanete ešte viac – a z toho iste až príliš skoro poznáte, že aj títo najhorší zločinci poznávajú čo je dobré a správne – avšak napriek tomu – zlo činia!

Ak teda ľudia činia zlo proti svojmu najvnútornejšiemu poznaniu – čo sa dá potom od nich očakávať, že sa zachovajú k takému poznaniu – ktoré ku nim prišlo zvonka?!

             

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Trestanie a odpúšťanie.

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Ponechajte pomstu jedine Mne – Pánovi a buďte uistení, že Ja použijem vždy tej najpresnejšej pravej miery!

Čítajte dejiny Božieho národa a ony vám do najmenšej podrobnosti ukážu, ako Som Ja – Pán za všetkých dôb čo najprísnejšie a čo najneúprosnejšie trestal národ za každý hriech, ktorého sa dopustil a hovorím vám: Pán Neba a Zeme je ešte stále a nezmeniteľne Ten, akým bol od večnosti! Je zhovievavý, plný najväčšej trpezlivosti a nenecháva národ nikdy celkom bez učiteľa a zázrakov zhora… Ale beda národu, ak dôjde raz Pánovi trpezlivosť! Keď raz zamáva veľkou metlou, potom tiež neprestane, dokiaľ nie sú všetky údy národa rozsekané a ich kosti neskrehnú ako ľahká a riedka kaša!

Čo by ste vy učinili s mnohou a nebezpečnou námahou, to môžem Ja učiniť najslabšou myšlienkou. Dokiaľ však budem Ja, Pán Sám takých ľudí znášať, dotiaľ ani vy na vašich nepriateľov ruky nedvíhajte!

Keď je to tak vhod Mne, potom nech je to tak vhod aj vám, lebo jedine Ja dokážem vo všetkom vždy nájsť pravú mieru! Ak už Som však Ja raz medzi vami zrejme dobrej mysli a ukazujem, že Mám z vás nemnohých predsa len akúsi radosť, prečo by ste mali byť vy zachmúrení a smutní?! Buďte veselí a rozjasnení a radujte sa z Mojej Milosti – všetko ostatné prenechajte celkom Mne – Pánovi!

Mohli by ste Mi naproti povedať: „Háveď a burina musí von, aby sa na poli, ktoré Si Ty, ó Pane, Sám obrobil, darilo čistému plodu! Lebo ak tu zostane burina, skazí v krátkej chvíli všetko, čo Si Sám tak nádherne zasial! Máme pravdu alebo nie? Čo nám musí byť viac – Ty, Pane, alebo mizerná útočiaca zlomyseľná banda ľudí?!”

Na to vám Ja hovorím: Máte v týchto názoroch úplne pravdu, a nemôže a nebude vám to iste nikto popierať… Ale či je niečo také aj ihneď nutné – to je zasa celkom iná otázka.

Môže sa stať, že niektorí bezbožníci vojdú do seba a budú svojho zločinu ľutovať a úplne sa napravia – a tu by predsa nebolo v poriadku všetkých ich preto bez výnimky trestať! Lebo hriech zostáva v človeku len dovtedy súčasne aj trestom – kým v hriechu ostáva… Ale ak hriech úplne odloží, a ak vojde do zákona stanoveného Mnou, potom hriech a jeho trest už – v človeku a s človekom – nemá nič spoločné!

Trestať však úplne polepšeného človeka preto, že dakedy už raz alebo tiež niekoľkokrát vo svojej slepej neviazanosti a slabosti zhrešil, by bolo úplne nedôstojnou korunou nezmyslu pravého človeka proti všetkému Môjmu zákonu, a taký trestný čin by sa podobal navlas trestnému činu hlúpeho lekára, ktorý by po uzdravení svojich chorých prišiel a povedal im: „Vy ste sa síce teraz úplne uzdravili, ale tiež uznáte, že vaše telo a to ten či onen úd sa na vás prehrešil a preto musí teraz byť podľa toho, ako vás viac menej sužoval – tiež potrestaný!”

Ak si dajú teraz svoje uzdravené telo rôznym trýznením trestať alebo násilím mučiť, čo budú mať zo svojho uzdravenia?! Budú potom desaťkrát viac chorí ako boli predtým!

Pýtam sa: k čomu je teda dobré také nevhodné trestanie tela? Prečo ešte dodatočné trestanie, ktoré spôsobí zasa spätné ochorenie už uzdraveného tela?! Ak je však také jednanie prihlúpe u hmoty, o čo oveľa hlúpejšie je potom, ak sa prevádza bez všetkých ohľadov na duchovnom človeku?!

Je síce vašou povinnosťou upozorniť bratsky ľudí, ktorí zhrešili, a ktorí sa potom ale aj úplne polepšili, na veľké nebezpečenstvo spätného upadnutia do hriechu – no naproti tomu je tiež vašou povinnosťou – utvrdzovať a posilniť ich v ich polepšenom stave všetkým, čo len máte po ruke, aby už nikdy znova neupadli do otroctva hriechu… Ale volať ich ako polepšených k zodpovednosti a trestu, by neznamenalo nič iné, ako sťahovať polepšených hriešnikov späť do desaťkrát väčších a horších hriechov!

A je otázka, či by také jednanie nebolo predo Mnou stokrát trestnejšie, ako všetky skôr spáchané zločincove hriechy!

Trest, ktorý prináša každý hriech už sám so sebou, je rovno samotným liekom proti každej duševnej chorobe, ktorá sa nazýva hriech!

Ak je však samotná choroba už liekom – do nej vloženým – odstránená, k čomu potom ešte ďalší liek tam, kde už choroba nie je?!

Mohli by ste Mi oponovať: „Ako ochranného prostriedku proti opätovnému vypuknutiu choroby!”

Na to vám zasa Ja hovorím: Áno, áno, ochranné prostriedky sú dobré a potrebné, ale musia byť posilňujúce a nikdy nie oslabujúce – alebo dokonca usmrcujúce! Hnevom sa nikdy hnev nezmierni, ale len láskou, miernosťou a trpezlivosťou!

Kto horí, toho musíme poliať vodou a nie vriacou smolou, alebo dokonca roztaveným kovom! Kto si zlomil nohu, toho odnesieme a zlomenú nohu mu ošetríme, obviažeme a uložíme ho do poriadnej postele, aby sa mu zlomenina zahojila… Ale nemá byť ešte bitý obuškom preto, že bol nemotorný v chôdzi, kvôli čomu spadol a tú nohu si zlámal!

V dávnych dobách v Skythii boli kočujúce národy, ktoré trestali mŕtveho človeka preto, že zomrel! Úplne ho zvliekli, nahého priviazali ku kolu a po celý deň bičovali, pričom to robili aj s mŕtvym, ktorý bol zabitý iným… Mal vraj len on na tom vinu, že sa nechal premôcť a nakoniec aj zabiť! Vrah bol naproti tomu pochválený, že nad tým druhým zvíťazil a zachoval si život!

Aj keď táto vec znie tak hlúpo, predsa sa vám úplne podobá – ak chcete nejakým jednaním učiniť ešte mŕtvejším toho, kto už je vlastne aj tak duchovne mŕtvy hriechom – čo je pravou chorobou duše!

Chorý zaiste potrebuje lekára a správny liek… Ale trestať ho preto, že mal to nešťastie byť chorým, to, milí priatelia, patrí do najhlbšej dávnej Skythie! Myslím, že uznáte, že je lepšie Pána Života vo všetkom nasledovať, ako Ho s hrubými nemotornými rukami v čomkoľvek predbiehať a tým kaziť – buď ako diabli svojvoľne alebo celkom iste z čistej hlúposti – Veľkú Božiu Škôlku!

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

O liečení duševných chorôb detí a dospelých. Zlé následky prílišnej prísnosti vodcov. O rozsudku treste smrti a pomste usmrtených nepriateľov na onom svete. Požehnanie mieru a priateľstva.

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Ak je niekto chorý na tele – nech sa mu poskytne pomoc, ktorú potrebuje. Ak je však niekto chorý na duši – nech sa mu poskytne pomoc podľa toho, aká je to choroba!

Duševné choroby detí môžu byť najlepšie liečené dobre usporiadanou výchovou, kde pri nej nemá chýbať metla… Duševné choroby dospelých sa však liečia múdrou a láskyplnou radou, poriadnou náukou a vyučovaním a z čistej lásky vyvierajúcim napomínaním a upozorňovaním na nevyhnutne zlé následky, ktoré by museli v najbližšom čase nastať – z voľného ponechávania priebehu duševných slabostí… Keď to všetko u veľmi zatvrdnutých – to jest – slepých a hluchých duší už nepôsobí, potom je už na čase podrobiť také bytosti vážnejšiemu a ostrejšiemu liečeniu, za ktorým však ničmenej má byť vždy v plnej miere láska k blížnemu, z ktorej jedine môže vzísť požehnanie ostrejšieho liečenia!

Ak však nejaký vodca jedná zo zlosti a pekelnej pomstychtivosti, potom je všetka jeho námaha márna! Miesto aby vyliečil duševne chorých v skutočných ľudí – urobí z nich diablov, ktorých pomstychtivosť – nebude schopná v budúcnosti utíšiť už žiadna moc!

Po nejaký čas môže síce satan byť držaný silou a mocou zhora… Keď však Ja, Pán – kvôli pyšným ľuďom, ktorí si nakoniec myslia, že sú schopní svojou mocou a múdrosťou spočívajúcou v neúprosnej tyranskej prísnosti udržať poriadok – aký sa im hodí – stiahnem Svoju Moc späť a snímem satanovi okovy, potom moc tých, ktorí sa domnievajú byť mocnými, zmizne cez jedinú noc! Lebo ľudia, ktorí sa týmto zvráteným nakladaním s nimi stali obyčajnými diablami, ich prepadnú ako rozvodnená rieka a zničia ich, akoby ich tu nikdy nebolo!

Najhoršie však pôsobí trest smrti! Lebo čo pomôže usmrtiť niekomu telo, ak nemožno uväzniť jeho dušu a ducha, v ktorých vlastne spočíva sila k jednaniu a pôsobeniu?!

Kto si myslí, že sa zbavil nepriateľa – keď zabil jeho telo, ten je ranený desaťnásobnou slepotou! Lebo si tým až teraz učinil z jedného slabého nepriateľa – ktorého mohol vidieť – tisíc neviditeľných, ktorí ho potom dňom aj nocou budú prenasledovať a pôsobiť mu škodu na tele, duši aj duchu!

Pozrite sa na vojnu, ktorou býva nezriedka veľa tisíc ľudí telesne usmrtených! Víťaz sa tu domnieva, že sa zbavil svojich nepriateľov, keď ich podľa svojej slepej predstavy telesne zničil. Ako nesmierne sa tu však mýli!

 Duše a duchovia týchto usmrtených pustošia potom celé roky svojim bezprostredným vplyvom na počasie, rôznu úrodu – čím vyvolávajú nevyhnutnú drahotu potravín, ktorá spôsobuje hlad – a tento rôzne smrtiace nákazy a mor! Mor potom skosí v krátkom čase viac ľudí ako on zabil svojmu nepriateľovi bojovníkov! Oslabený tým vo svojej moci, ktorú mu má dať jeho zem, musí – aby sa udržal – najímať za drahý žold bojovníkov z cudzích krajín, čím zadlžuje seba a svoju zem… A keď po niekoľkých rokoch úplne vysal svoju zem a ľud a nemôže už platiť svoje dlhy a vojakov, býva skoro zo všetkých strán s mnohými kliatbami prenasledovaný… Národ, ktorý dobyl – tiesnený príliš veľkou núdzou – proti nemu povstane, ako aj vnútorní nepriatelia si tiež nenechajú ujsť túto príležitosť, kedy sa vypravia proti nemu – a on, oslavovaný víťaz – už nebude nikdy v takom boji – ako víťaz – korunovaný… Ale zúfalosť ho uchváti pazúrmi tigra a duchovne ho roztrhá až do najvnútornejších vlákien života!

A hľa, to je účinok telesne usmrtených nepriateľov!

Preto je prastarým múdrym pravidlom a zvykom, že s telesne umierajúcimi sa všetci – jemu najbližšie stojaci – uzmierujú a nechávajú sa ním požehnať. Lebo ak zomrie ako niečí nepriateľ – je k poľutovaniu ten – ktorý ho ako nepriateľ prežije… Lebo – za prvé – uvoľnená duša bude ustavične trýzniť myseľ zostávajúceho nažive vo forme neznesiteľných mučivých výčitiek svedomia a – za druhé – zariadi všetky pozemské okolnosti vzťahujúce sa na neho tak, že sa už – len tak ľahko – z toho nespamätá…

Ja to však všetko dopúšťam preto, aby sa urazeným dušiam dostalo žiadaného zadosťučinenia, a okrem toho je pre preživšieho tiež nevýslovne lepšie, ak je za svoje činy pýchy trýznený v tomto – hmotnom svete – ako keby hneď upadol po smrti svojho tela – ako celkom neskúsený na onom svete – do státisícov rúk nepriateľských duchov, ktorí by s ním iste priateľsky nezaobchádzali!

Práve preto je však tiež tak nesmierne nutné pestovať na tomto svete lásku a skutočné priateľstvo, a nepriateľovi činiť radšej dobro ako zlo a žehnať tomu, kto vás preklína, lebo nemôžete vedieť, kedy ho Ja,Pán z tohto sveta odvolám! Ak vám bol na svete celkom proste – akosi v malých veciach – nepriateľom, bude ním potom ako duch – vo veľkých veciach – stonásobne…

Dávid bol predsa od detstva človek a muž podľa Srdca Môjho… Učinil si však len jedného človeka – totiž Uriáša – nepriateľom proti Mojej Vôli, a ako ťažko sa na ňom potom duch Uriášov s Mojim dopustením pomstil! A to je a zostane vždy nevyhnutný následok nepriateľského činu na človeku proti Vôli Božej!

Áno, niečo celkom iné je, keď vás Ja Sám k tomu povolám, ako Som povolal Dávida proti Filištínskym, aby vojnovou mocou porazil a pozemsky zničil satanských nepriateľov Boha a ľudí! Tí upadli na onom svete ihneď do tvrdého súdu a nemôžu sa už nikdy pozdvihnúť proti ramenu Božiemu, lebo sú Mojou Mocou pokorení!

Úplne inak je tomu však s onými nepriateľmi, ktorých ste si učinili vo svete bez Božieho príkazu svojou nevľúdnosťou, svojou prípadnou pýchou, alebo najviac nedokonalou – ľuďmi vymyslenou starosťou o spravodlivosť – o nej sa už príslovečne hovorí, že – to najväčšie právo je súčasne aj najväčším neprávom… Tí sa po odložení svojich tiel potom stanú vašimi najviac nezmieriteľnými nepriateľmi!

Hovorím vám: nie je na svete jediného šťastného človeka, ktorého predišiel na onen svet takýto nepriateľ! Sú však zato prípady, kedy sa pomsta ducha znepriateleného nejakému rodu tiahla až do desiateho pokolenia, a tiež, že ľudia, ktorí boli – v nejakej zemi alebo v nejakom kraji – hrubo urazení, spustošili potom ako duchovia – takú zem alebo taký kraj – na veľa rokov, alebo mnohokrát aj navždy, takže tam už nikto nemôže ani vydržať…

Tu by ste My mohli na to povedať: „Áno, keď je tomu tak, potom je pozemský život hrozne nebezpečná vec… Kto tu obstojí?”

Na to vám Ja hovorím: „Každý – kto žije podľa Mojej náuky! Kto však žije podľa svojej vlastnej, väčšinou sebeláskou a pýchou nasýtenej domýšľavosti a nemôže z celého srdca odpustiť a desaťkrát viac žehnať tomu, kto ho čímkoľvek urazil, ten potom tiež skôr či neskôr okúsi nevyhnutne následky nepriateľstva, proti ktorému nemôže odo Mňa očakávať vôbec žiadnu ochranu – lež by zaplatil nepriateľovi svoj dlh do posledného haliera! Preto žite s každým v mieri a v jednote! Lepšie je pre vás bezprávie znášať, ako niekomu čo by len zdanlivé bezprávie spôsobiť. Tým tiež nebudete vychovávať pomstiteľov a duchov, ktorí by sa inak stali vašimi nepriateľmi, ale stanú sa potom vašimi strážnymi duchmi a odvrátia od vašich hláv mnohé nešťastia…

Prečo to tak všetko je a byť musí? Tu hovorím: pretože to tak musí byť podľa Mojej Vôle a podľa Môjho nezmeniteľného poriadku!

Skutoční zločinci – ktorí sú často horší ako všetky divoké lesné šelmy – sa samozrejme musia pochytať a dať do tuhej väzby! To vám predsa velí pravá láska k blížnemu… Lebo ako by ste zaiste ostrou zbraňou skolili hyenu – keby ste prišli k tomu, že by napadla človeka – tak by ste rovnako tiež prišli na pomoc čestnému človeku, keby bol na verejnej ulici alebo v nejakom dome napadnutý lúpežným vrahom…

Keďže sa však také ľudské hyeny – ak sa ich veľa zhromaždí – môžu stať nebezpečné nielen jednotlivým pútnikom, ale nakoniec aj celým osadám – je dokonca neodpustiteľnou povinnosťou vrchnosti, ktorá je pri moci – urobiť na takých nebezpečných ľudí hon a posadiť ich do tuhého žalára!

Ale rozsudok smrti má potom byť vyrieknutý len nad tými, u ktorých je márny každý prostriedok, aby sa v priebehu desiatich rokov skutočne polepšili. Ak sľubuje zločinec na popravisku polepšenie, má sa mu k tomu poskytnúť ešte lehota jedného roka! Keď sa však ani potom nepolepší, má byť usmrtenie vykonané, lebo polepšenie takého človeka na tejto Zemi nemožno potom už očakávať a je lepšie z tejto Zeme ho odstrániť!

Ak chce však vrchnosť – ktorá je podľa práva pri moci – zmeniť za súhlasu obce takémuto zločincovi patrične zaslúžený trest smrti v doživotný žalár a pokračovať v pokusoch o jeho polepšenie – je jej to ponechané na vôli – a ja ju za to nebudem raz poťahovať k zodpovednosti…

Ale nepriatelia ľudí žijúcich podľa Mojej náuky – nemajú po svojej telesnej smrti žiadnu naspäť pôsobiacu moc! Tá prislúcha len takým duchom – ktorí ako po lepšom túžiaci ľudia na tomto svete – boli nad všetku mieru najkrutejším spôsobom usmrtení pyšnými, sebeckými a vládychtivými a teda tiež úplne neprávoplatnými vládcami!

Ak si učinia sudcovia – prostí všetkého ušľachtilého citu – takými najviac nespravodlivými súdmi nepriateľov, pomstia sa potom títo nepriatelia nespravodlivým sudcom ako duchovia, lebo týmto duchom je Mnou dovolené spätné pôsobenie, ale duchom zo základu skutočne zlým – nikdy!  

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Varovanie pred nástrahami Satana. Zlý duch môže pôsobiť len na zmysly, nie však na vôľu duše!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Buďte na stráži, aby vás Satan rozmanitými nástrahami neuchvátil a aby ste tým neupadli do rôznych hádok a sporov, lebo by sa potom taký váš budúci stav mohol stať veľmi ľahko oveľa horším, ako bol stav, z ktorého Som vás už predtým vyslobodil.

Lebo zlý duch nikdy neodpočíva. Ani vo dne, ani v noci. Pobehuje ako hladný lev a vo svojom veľkom hlade napáda všetko, čo mu len v najmenšom príde niekde do cesty…

Keby bol viditeľný, potom by sa s ním mnohí odvážlivci pustili do boja – ale oveľa viac by ich v boji s ním podľahlo – ako keď je neviditeľný… Lebo on môže svoju podobu povzniesť až ku kráse svetelného anjela a naopak – môže tiež na seba vziať aj strašlivú podobu oheň sršiaceho draka! Kto by sa potom odvážil napadnúť ho v takej podobe? A preto by sa vtedy stal víťazom nad tisíckrát tisícmi – buď svojou krásou, alebo svojou príšernosťou – pred ktorou všetko ustrnie! Keďže sa však nemôže a nesmie nikomu priamo ukázať, tak každý človek aj s najmenšou námahou môže vždy spoznať jeho zlé našepkávania – lebo ony činia dušu vždy zatvrdnutú, necudnú, cudzoložnú, sebeckú, panovačnú, krvi prísažnú, lakomú, nemilosrdnú, ku všetkému pravdivému a Božskému ľahostajnú, k chudobným a trpiacim neciteľnú a každého svetského pôžitku chtivú! A preto aj môže človek týmto jeho zlým snahám vždy otvorene čeliť – lebo Satan môže pôsobiť len na zmysly duše – no nikdy však nie na jej vôľu!

Teraz som vám teda oznámil príznaky, z ktorých môžete – ak sa prikradnú k vašej duši – ľahko spoznať, aký duch je vo vašej blízkosti a čo má s vami za lubom…

Ak teda na sebe spozorujete niečo také, tu si spomeňte na toto Moje Učenie a tieto Moje Slová – pozdvihnite svoje duše a čiňte práve opak toho, po čom začínate bažiť a tak sa stanete pánmi nad zlým duchom! A ak ho vo všetkých uvedených veciach premôžete, potom vás už v budúcnosti nechá celkom na pokoji a už s ním nebudete musieť bojovať. Ak sa ním však dáte v tej či onej veci chytiť alebo azda v niečom ľahkovážne povolíte – potom sa ho až do konca vášho pozemského života tak ľahko znova úplne nezbavíte!

Preto si dávajte dobrý pozor na všetky tie veci, na ktoré som vás teraz upozornil! Lebo kde to priviedol zloduch v nejakej duši len raz tak ďaleko – čo mu celkom nedá ani tak veľkú námahu – že sa duša v tej či onej veci podvolila, z čoho potom bol však splodený hriech, potom to už stojí tuhý boj, ak sa má táto škoda na duši úplne zasa napraviť…

Kto však má vážnu vôľu a sám činí toľko, koľko môže a svoju slabosť v duchu Mi zverí, jeho úplné víťazstvo nad Satanom bude tiež ľahšie. Ale dobre si zapamätajte – len za živo dôverného volania Môjho mena!

Teraz viete všetko čo je vám potrebné vedieť. Poznáte pravého, jedine skutočne živého Boha a poznáte teraz Jeho Vôľu.

A hovorím vám: Otec v Nebi vás dobre zaopatril všetkým čo potrebujete. Teraz záleží na vás, ako svedomito toho použijete ku svojmu pravému a večnému životnému blahu.

Z vášho vlastného chovania teda vzíde aj všetok výsledok a vaše slová a skutky sa stanú vašimi sudcami.

Amen.

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Prorok vo vlasti nemá vážnosti.

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Kde má prorok veľa krajanov, tam má malú cenu… Len ak by to bol starec! Iba čo starec hovorí, to považujú blázni za Slovo Božie a múdrosť mladého muža považujú za hru rozpálenej fantázie, ktorá je občas premiešaná trochou rozumu… Čo sa však týka zázrakov – keby boli aj úplne mimoriadne – tie bývajú spolu odkazované do oboru mágie, ktorá bola hlavne v Mojej dobe žiaľ bežná. Ľudia sú však aj teraz dosť slepí, že nemôžu rozoznať falošné od pravého a preto zavrhujú šmahom všetko!

Preto je lepšie, aby prorok šiel do cudziny, lebo kde ho nepoznajú, tam ešte najskôr niečo u ľudí docieli…

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Ja, Pán vám vravím: takto znie správne vyznanie pokorného učeníka!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

„Všetko spočíva v rukách Pána.

Čo On chce, budeme chcieť a činiť aj my. Lebo duchovne sme všetci ešte veľmi chudobní, a preto musíme vždy byť a sa zdržiavať pri Ňom, aby sa nám dostalo Kráľovstva Nebeského.

Budeme tiež znášať s Pánom každé utrpenie a každé prenasledovanie, aby sme mali na Ňom a v Ňom – pravú útechu.

V Jeho mene budeme pokojní vo všetkých našich myšlienkach, súdoch, prianiach a žiadostiach a vo všetkom našom chovaní, aby sme sa stali primeranými vlastníkmi onej pravej pôdy, ktorou je čistá Božia Láska v našich srdciach.

Tiež sa nebudeme vyhýbať kraju a miestam, kde jednajú tvrdo a nespravodlivo – nech už sme hladní či smädní po pravej spravodlivosti! Veď máme pri sebe Toho, Ktorý nás ňou môže skutočne naveky nasýtiť!

Sami však budeme plní milosrdenstva voči každému – nech už s nami jedná spravodlivo alebo nespravodlivo – aby sme mohli byť považovaní za hodných veľkého Božieho zľutovania!

Tiež budeme – pokiaľ je to len možné – všade chrániť svoje srdcia pred akoukoľvek nečistotou, aby od nás Pán neodišiel, keď na Neho pohliadneme, lebo s nečistým srdcom sa nemožno k Bohu priblížiť a v duchu a vo všetkej pravde hľadieť na Jeho tvár a hojnosť zázrakov Jeho diel!

Ak sme však srdca čistého, potom musíme byť pokojní, trpezliví a mierni voči každému, lebo zlostné srdce nemôže byť nikdy čisté, pretože zlosť pochádza vždy z pôdy pýchy.

A ak sme teda srdca pokojného, potom sa tiež môžeme celkom pokojne – ako deti – približovať k Tomu, Ktorý nám priniesol Detstvo Božie a Sám nás učí modliť sa k Bohu, ako k nášmu Otcovi.

Ak budeme tiež prenasledovaní pre našu – iste najvyššiu spravodlivú vec – potom to nebude vadiť, veď zato máme Jeho a skrze Neho Nebo Nebies!

A tak sme preto už tu blažení, preblažení – či už nás ľudia milujú, alebo nami kvôli Nemu pohŕdajú a nás prenasledujú – lebo On je Pánom nad všetkými a nad všetkým!

Lebo Koho všetky nebesia poslúchajú a sú vždy pohotovo k Jeho službám, Tomu predovšetkým slúžime tiež my a to samé je nám už aj najvyššou odmenou a najvyššou cťou!

Kto na tomto svete z lásky k Nemu nemôže hocičo opustiť – aj keby to čokoľvek malo byť – nie je hodný Jeho Milosti!

Hovorí mi to moje srdce – a v srdci je vždy pravda – ak je v ňom už k životu prebudený Boží Duch… On nás k životu nepotrebuje, ale zato my potrebujeme Jeho!

Pomohol Mu už kto kedy vyzdvihnúť nad šíry obzor veľké Slnko a rozšíriť jeho nebeské svetlo nad šírou Zemou?! Alebo videl kto kedy Pána, ako dokonca azda koval putá, ktoré dáva vetrom?! Alebo ako drží blesky a mocný hrom a more v jeho hlbinách?!

Kto môže povedať, že by Pánovi kedy v niečom pomohol?! Ak je však tomu tak, kto môže – ak ho zavolá  Pán, aby Ho nasledoval – pamätať ešte na ženu, deti, ako aj na svoje veci – a nenasledovať celkom bezpodmienečne Jeho, Pána Všetkého Života, Všetkých Nebies a Všetkých Svetov?!“

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Príď Pane ku nám, a navždy zostaň u nás!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

„Ó, posvätný času, ponáhľaj a prines nám Pána Slávy navždy do Jeho Domu! Ó Pane, pamätaj na nás, ktorí Ťa z plného srdca milujeme a príď skoro a zostávaj potom stále u nás!”

Hovorím Ja: „Áno, prídem, ale len celkom tajne, lebo v budúcnosti nesmie byť nikto Mojou prítomnosťou nútený k viere v Moje poslanie zhora a teda v Moje Slovo…”

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Prijmite Svetlo a potom ním aj svieťte na cestu ostatným…

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Žite a jednajte podľa toho, čomu vás Ja učím, lebo všetci ste povolaní, aby ste boli rovnako dokonalí, ako je dokonalý Sám Otec v Nebi.

Teraz viete všetko… Čiňte teda podľa toho a poznáte v sebe, či Som vám povedal pravdu, alebo nie.

No Moju náuku musíte skúšať skutkom, a to vo všetkej horlivosti, vzdialení akejkoľvek vlažnosti, pretože až tým sa dozviete, či je táto náuka od človeka, alebo od Boha.

A potom, ak takýmto spôsobom dospejete ku vlastnému Svetlu, nechajte Ho tiež svietiť aj vašim bratom a sestrám, a tým si pripravíte odplatu v Nebi.

 

AMEN.

 

1 2 3 4