VYSOKÁ ŠKOLA BOŽIEHO DETSTVA 3

Vysoká Škola Božieho Detstva

UNIVERZITA

PÁNA JEŽIŠA KRISTA

niečo málo z diela Jakoba Lorbera

LiveSpirit

 

1 2 3 4

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Moje Slovo a učenie je v semennom obale, ktoré ale vy sami musíte zasiať do pôdy svojho Ducha!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Moje Slovo a Učenie – je ako všetky Moje Diela, ktoré vám podávam – v semennom obale – ktoré ale musíte sami najprv zasiať do pôdy vášho Ducha – kde pôdou tu je pre ne – vaša Láska… Tu potom semienko vzíde a stane sa stromom pravého poznania Mňa – Vášho Boha, ako aj vás samotných, a potom budete môcť zberať z tohto stromu v pravý čas zrelé plody k večnému životu…

Láska je však VŽDY TO PRVÉ – lebo bez nej sa nedarí žiadnemu plodu ducha! Zasejte pšenicu do vzduchu a uvidíte či bude rásť a či prinesie plod! Ak však vložíte zrnko pšeničné do dobrej pôdy, tu narastie a prinesie vám plod mnohonásobný… Pravá Láska je preto – pravou pôdou pre duchovné zrnko pšeničné – ktoré je vám poskytované z Mojich úst.

Preto Som zrušil Mojžišov tvrdý zákon trestu, aby ste boli čo najskôr bohatší na dobrú pôdu vo svojich srdciach. Lebo kto trestá podľa zákona – má Lásky buď málo, alebo častokrát aj vôbec žiadnu – a preto u neho bude Božské Slovné Semienko celkom špatne prospievať! Kto je však trestaný – ten už je ale v súde – v ktorom nie je Láska, pretože – SÚD JE SMRŤOU LÁSKY!

Preto radšej nemáte vôbec ihneď vidieť chyby na svojich blížnych, ale máte byť s nimi zhovievaví a trpezliví. A ak žiadajú niečo od vás vo svojej slabosti – tak im to nemáte odriekať – aby sa Láska rozhojňovala vo vás samých, ako aj vo vašich potešených – a z toho teda šťastných slabých bratoch a sestrách!

Ak teda bude hojnosť Lásky vo vás a vašich bratoch a sestrách, bude sa Božskému Semenu vo vás dobre dariť – a potom, ak sa slabý vo svojej sile iste zasa ustáli a upevní – vtedy vám mnohonásobne splatí to, čo ste mu preukázali v jeho slabosti!

Ak ste však voči svojim slabým bratom a sestrám skúpi a tvrdí, nedospejete v sebe nikdy k Božiemu Plodu vo vás a súd slabých nakoniec tiež strhne do záhuby aj vás!

Ak vám teda hovorím, že „Keď od vás blížny žiada košeľu, pridajte mu k nej tiež kabát!“ – tak tým chcem poukázať na to – že vy, ktorí ste bohatí a máte veľa, máte tiež veľa a hojne dávať – ak ku vám prídu chudobní!

Lebo tím potom prídete ihneď k hojnej pôde vo vašich srdciach – a majúc takú pravú pôdu – budete aj blažení a chudobní vám budú v pravde žehnať!

A následne ešte aj z vašich sŕdc budú počuť to najúčinnejšie kázanie pravého Evanjelia Božieho, čím sa posilnia v rozhodnutí byť vám večnou oporou!

Ak však dávate skúpo a počítate kedy a koľko dávate – neprispievate tým ani sebe, ani vašim chudobným bratom a sestrám – kvôli čomu sa vám oporou nikdy nestanú!

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Láska je základná Sila Života a je jedinou hybnou silou vôle. Bdejte a modlite sa, aby ste nepadli v pokušení!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

„Bdejte a modlite sa, aby ste nepadli v pokušení! Aj keď je váš duch ochotný, ale vaše telo je slabé!“

Kto túto večnú pravdu neudržuje stále vo svojom srdci a v ústach, ten nemá žiadnu istotu, že nepadne… Aké ťažké je však padnutému opäť sa vzchopiť a potom úplne povstať, to vám ukazuje celý svet a ako nadmieru zrozumiteľný príklad – váš život sám – ak si ho len trochu budete všímať… Celé viditeľné stvorenie – aj s ľuďmi – sa skladá totiž len z častí padnutého a do hmoty spútaného ducha Lucifera a jeho družiny!

„Telo“ je teda slabé! No nechápte tým snáď mäso vášho tela, ktoré je mŕtve mäso – ale „mäso“ ducha, čo je jeho Láska. Toto „telo“- dobre pochopte – je veľmi slabé, ktoré je vystavené ešte všetkým pokušeniam! Toto „telo“ je u vás ešte ako „veterník na streche“ – ktorý sa vždy točí a riadi iba podľa smeru vetra…

Ja vám však hovorím, že čie „telo“ je ešte slabé, ten sa ostýcha stúpať na hory – a taktiež si na nich nemôže ani vyhľadať žiadnu pevnú skalu, na ktorej by mohol svoj dom postaviť – ale radšej zostáva pohodlne v údolí v nížine a svoj dom si tu stavia na piesku…

Kým žiadne vody a víchrice nebijú a nenarážajú na slabé steny jeho domu, tak tu stojí tak isto – ako dom na vysokej pevnej skale – a náramne sa diví a posmieva obyvateľovi skaly, ako ho mohlo vôbec napadnúť postaviť svoj dom na tak vysokej skale… Keď tu však ale príde búrka a zdvihnú sa vody a vetry, nebude sa vás tento obyvateľ domu na skale rovnako pýtať: Ó, ty pohodlný blázon! Ako ti kedy mohlo napadnúť postaviť svoj dom v údolí na piesku?!

Vaše „telo“ je teda ešte slabé a vy sa kvôli tomu nemôžete odlúčiť od tohto vášho domu na piesku… Preto vám vravím, aby ste bdeli a modlili sa, aby ste – ak príde búrka – nepodľahli pokušeniu. Čo vám prospeje všetko poznanie, čo ochota – ak vôľa nie je podporovaná Láskou – ktorá je telom ducha?! Príde tu niekedy aj ku skutku?

Láska je večnou pružinou vôle, pričom vôľa je tu stroj sám… Súďte však sami – k čomu prospeje silný stroj hodín, ak zároveň nemá takú pružinu, ktorá je dosť silná a mocná, aby tento silný stroj uviedla do účelného pohybu?

Ak sa niekedy hocičoho dotknete vašou vôľou – no nič sa pritom neudeje – je to preto, že ste sa toho niečoho dotkli iba vašou vôľou – nie však zároveň aj vašou láskou!

Koľko dievčat častokrát uchopí vôľa ku sobášu nejakého chtivého uchádzača? Neraz sa však ale žiadna z nich nestane jeho ženou! Ale zato sa ňou stane pre úplne iného uchádzača – ktorý ju uchopí nie len svojou vôľou, ale aj – s náležite silnou láskou!

Príčina takýchto dejov teda iste nie je vo vôli, lebo tá je ako hodinový stroj, ktorý buď nemá žiadnu pružinu, alebo ju má príliš slabú a ospalú – ale v náležite silnej láske, ktorá je – jedinou hybnou silou vôle!

Preto posilňujte svoju lásku! To je to pravé bdenie a modlenie so Mnou – Večnou Láskou Samou v Sebe! Alebo ešte zrozumiteľnejšie vám povedané:

Milujte a jednajte v tejto Láske so Mnou! Buďte nielen ochotní, ale hlavne činní – z Mojej Lásky k vám, a z toho potom následne – z vašej Lásky ku Mne!

Zachovávajte Moje prikázania Lásky a zverte sa úplne iba Mne! Stavajte na tejto skale svoj dom – tak budete v istote a bezpečí – a budete sa môcť posmievať vodám a vetrom keď prídu! Lebo váš dom stojí na skale a vnútorný stroj hodín vášho života má dobrú a trvalú pružinu! Potom máte s ochotným duchom aj silné „telo“…

Áno, zažili ste potom pravé vzkriesenie tela, v ktorom tiež uzriete Večného Boha, Večnú Lásku – tvárou v tvár – a budete v tejto Novej Láske k Bohu žiť a požívať ju bez konca!

Hľa, toto je tá Moja Pravá Veľká Večera! To je to Pravé Telo Večnej Lásky, ktoré bolo za vás dané a pravá krv, ktorá bola za vás preliata! Toto telo a túto krv vezmite a jedzte a pite z toho všetci, aby sa tým vaše telo posilnilo a vstalo z mŕtvych k pravému večnému životu…

Kto Moje prikázania zachováva – ktoré nie sú ničím iným, ako len Samou Láskou – ten taktiež zachováva Moju Lásku – čo znamená – že MŇA NAOZAJ MILUJE!

Kto Ma však vskutku miluje, ten v pravde požíva Moje telo a pije v pravom zmysle Moju krv, čo je pravý chlieb a pravé Nebeské víno všetkých anjelov a všetkého života. Veru, kto bude z tohto chleba jesť a z tejto krvi piť, nebude nikdy vo večnosti hladovať a žízniť!

Hľaďte, toto Moje telo a táto Moja krv nech sa stane vašim najvyšším putom vášho telesného života s Mojím! Jedzte a pite z toho, koľko vám len chutí! Ja vám vravím – nikdy sa neprejete a neprepijete! Lebo tento chlieb bez prestania nasycuje – no pritom však aj stále vzbudzuje ešte väčšiu chuť k jedlu, ako aj toto víno – stále väčšiu chuť k pitiu…

Keď toto budete činiť, potom aj budete mať – keď príde „Ženích“ – veľké množstvo oleja vo vašich lampách a preto budete prijatí Ženíchom s radosťou… Lebo Moja Láska je – Pravý Olej do Lampy vášho Života – ktorý tu je taktiež – Pravou Liečivou Masťou na ešte vaše slabé telo – k jeho živému zmŕtvychvstaniu!

Čo prospeje Lampe iba Knôt – ktorý tu je váš Ochotný Duch – keď mu chýba Olej Lásky? Opatrite sa teda len Olejom! Knôt vám bude daný s Lampou… Ale pre Olej si vzápätí sami musíte dôjsť ku Mne, kým pre vás nebude príliš neskoro…

Toto je teda to „Bdenie a Modlenie so Mnou“ a to je taktiež tá „Pravá Svätá Večera“, ktorú vám dnes – ako aj vždy – poskytujem k slobodnému požívaniu… Jedzte a pite z toho! Ale nemiešajte do chleba žiadne svetské hrozienka a žiadny svetský kvas a nerozrieďujte víno – potom v pravde vstanete z mŕtvych v tele Lásky Ducha k Pravému Večnému Životu! Amen.  

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Vo všetkom musí byť vždy zachovaná pravá miera – aj pri obdarovávaní potrebných a núdznych!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Ak vás niekto poprosí o strieborniak a vy mu dáte dva, tiež tri, potešíte jeho srdce a svoje oblažíte…

Ak však dáte tomu, kto si ku vám prišiel vypožičať jeden strieborniak – ihneď strieborniakov tisíc, zľakne sa a pomyslí si:

„Čo to má znamenať? Prosil som ho len o jeden strieborniak a on mi chce dať celý svoj majetok?! Má ma za nenásytného, alebo ma chce zahanbiť a či sa dokonca zbláznil?!”

A hľa, taký človek by nebol ziskom vášmu srdcu – a takéto vaše chovanie – rovnako nie ziskom srdcu jeho!

Tak teda len pravú mieru vo všetkom – a to úplne stačí!

 Nerobte dnes príliš veľa – a zajtra na to – zasa príliš málo!

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Nemajte so žiadnym chrámom a modlitebnou už nič spoločné!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Boh je Duch a tí, ktorí sa k Nemu modlia, musia sa k Nemu v duchu a pravde modliť!

Nie modlitebne Mi stavajte, ale útulky a nocľahárne pre chudobných, ktorí nemajú čím zaplatiť!

V láske k chudobným bratom a sestrám budete Mojimi pravými ctiteľmi a v takých modlitebniach budem často medzi vami, aj keď to hneď nespozorujete… Ale v chrámoch postavených len pre Moje uctievanie vašimi ústami – práve tak málo prebývam, ako rozum človeka v jeho malíčku na nohe!

Ak však chcete už v nejakom vznešenom chráme prebúdzať svoje srdce ku Mne a vchádzať predo Mňa do pravej pokory, potom choďte do rozsiahleho chrámu Môjho stvorenia a Slnko, Mesiac a všetky hviezdy a more, hory, stromy a vtáci vo vzduchu, ako aj ryby vo vode a všelijaké kvetiny na poliach budú vám hlásať Moju Slávu!

Povedzte, nie je strom nádhernejší ako všetka tá nádhera chrámov postavených ľudskými rukami? Strom je čisté dielo Božie, má svoj život a prináša výživné ovocie… Čo však sú a prinášajú vaše chrámy? Hovorím vám všetkým: nič iné ako pýchu, hnev, závisť, najkrikľavejšiu žiarlivosť a panovačnosť – lebo nie sú to diela Božie, ale len márnivé diela ľudských rúk!

V pravde, v pravde vám všetkým hovorím: kto Mňa bude ctiť, milovať a modliť sa ku Mne tým, že bude preukazovať v Mojom mene svojim bratom a sestrám dobro – ten bude mať večnú odmenu v Nebi! Kto Ma však bude uctievať rôznymi obradmi v chrámoch zvlášť tomu postavených – nech má tiež svoju časnú odmenu v týchto chrámoch!

Ak však po smrti tela príde ku Mne a povie: „Pane, Pane, buď mi Svojmu služobníkovi milostivý!” – potom mu poviem: „Nepoznám ťa! Odstúp odo Mňa a hľadaj si odmenu u toho, komu si slúžil!”

Preto teda nemajte so žiadnym chrámom už nič spoločné!

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Správne svätenie nedele, alebo aj – jedného dňa v týždni.

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Ja nepotrebujem vaše služby a vaše pocty, lebo Som stvoril svet a človeka bez akejkoľvek cudzej pomoci a nežiadam od ľudí nič iné ako len to – aby Ma poznávali a zo všetkých síl milovali – a to nielen v nedeľu, ale každý deň rovnako bez prestávky!

Aká je to však bohoslužba, keď chcete na Mňa spomínať len v nedeľu, ale v priebehu týždňa však nikdy?! Vari už nie Som každý deň rovnako ten istý nezmeniteľný Boh?! Nenechávam snáď každý deň – nech je to nedeľa alebo všedný deň – rovnako vychádzať Slnko, a jeho svetlo vyžarovať na spravodlivých, ako aj na nespravodlivých – ktorých je pritom vždy oveľa viac ako spravodlivých?!

 Každý deň je dňom Mojim – nielen nedeľa – v ktorom môžete konať práve tak dobro, ako dňa iného… No ak chcete presne podľa Mojej Vôle svätiť nedeľu, tak vám hovorím: jedine správne svätenie nedele je vtedy, keď ste v tento deň vo všetkom dobrom viacej činní, ako v dňoch iných!

Nepracujem Ja Sám rovnako každý deň?! Ak si však Ja, Pán a Boh – nerobím sviatok, prečo si vy ľudia máte stanovovať sviatky len pre záhaľku?! Lebo nič tak presne v nedeľu nezachovávate – ako záhaľku! Tým však preukazujete Mne iste tú najhoršiu službu!

Ja chcem, aby ste si vy ľudia vždy a stále viac a viac navykali činnosti v láske – aby ste raz v druhom živote boli schopní všetkej práce a námahy v mene Mojom – a tiež – aby ste jedine v tejto činnosti hľadali a aj nachádzali pravú a najvyššiu blaženosť! Boli by ste však toho niekedy schopní v sebe uskutočniť snáď záhaľkou?! Hovorím vám: nikdy!

Každý všedný deň – aj keď človek pracuje – tak sa neprecvičuje v ničom inom, ako len v sebectve – lebo pracuje pre svoje telo a nazýva svojim, čo si zhotovil… Kto od neho chce to, čo zhotovil, musí to od neho odkúpiť buď peniazmi, prácou, alebo vymeniť za svoj vlastný výrobok, inak by nič nejako významného od nikoho nezískal… Keď sa teda ľudia vo všedný deň starajú len o svoje sebectvo a v nedeľu – jedinom dni, v ktorom by mali byť ešte viacej činní v Láske, ako v dni iné – tak sa vtedy práve naopak – oddávajú najstrnulejšej záhaľke!

Je teda veľmi vážna otázka – kedy sa teda ľudia majú, alebo môžu – cvičiť v jedine pravej bohoslužbe, ktorá spočíva výlučne v láskyplnom slúžení blížnemu?!

Ja Sám teda nesvätím žiaden okamžik – ale Som stále činný pre vás ľudí a nikdy nie pre Seba – lebo Ja pre Seba nepotrebujem ani Zem, ani Slnko, ani Mesiac, ani všetky hviezdy a všetko to, čo je na nich a z nich vychádza… To všetko Ja nepotrebujem – ale zato vy všetci stvorení duchovia a ľudia áno – kvôli čomu Som teda Ja stále a stále bez ustania činný jedine kvôli vám!

Ak Som teda Ja – Pán, ktorého dielom je jeden deň ako druhý – bez ustania pre vás činný – a chcem, aby ste sa Mi ako Moje deti vo všetkom podobali – ako by Som kedy mohol od vás chcieť, aby ste vy ľudia po šiestich dňoch sebectva – dňa siedmeho Mne, Bohu – slúžili strnulou záhaľkou a azda dokonca i v zaľúbení, a Toho, ktorý je večne činný – uctievali lenivosťou?!

Hľaďte, práve tak, ako Som vám teraz odhalil správne svätenie jedného dňa v týždni – tak to bolo odhalené a podané tiež Mojžišovi… Lež ľud to až príliš skoro zvrátil v pohanský deň záhaľky – a navyše sa ešte aj domnieval, že tým preukazuje Bohu službu, ktorá sa Mu páči – ničnerobením a trestaním tých, ktorí by sa odvážili vykonať tiež v tento deň azda nejakú malú prácu – alebo aj poskytli chorému nutnú pomoc k uzdraveniu!

Ó, aká veľká slepota – aká veľká a hrubá pochabosť!

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Nie je potrebné zázrakov! Sväté Slovo – jedinou podmienkou pravej živej viery!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Vy ľudia ste všetci rovnakí! Ak nevidíte zázraky, neveríte… Ale ste ničmenej blahoslavení, ak veríte aspoň ešte pre zázraky… Keby však niekto azda neuveril ani pre zázraky, ktoré som konal a konám, prepadol by smrti!

Avšak blaženými sa stanú len tí ľudia, ktorí uveria bez zázrakov – len Pravde Môjho Slova a budú žiť podľa nej! Až tí potom nájdu ten pravý živý zázrak, ktorý je večný život a ten im potom už nikto nebude môcť vziať…

Všetci tí, ktorí by teda uverili vo Mňa len kvôli zázrakom a nie pre Moje Pravdivé Živé Slovo – nemali by Pravú Živú Vieru – a boli by preto iba lenivými a strojovými vykonávateľmi Mojej náuky a Mojej Svätej Vôle! Preto vaša reč vo vašom srdci musí znieť takto:

„Ó, Pane, nie je potrebné zázrakov, lebo vždy postačí jedine Tvoje Sväté Pravdivé Slovo!

Tvoje Sväté, Najpravdivejšie Slovo bude v našich srdciach vždy jedinou podmienkou Pravej Živej Viery a prebudenia najúplnejšej Lásky – k Tebe, z Teba a jedine kvôli Tebe – aj v správnej miere aj ku všetkým našim bratom a sestrám!

Ó, Pane Ježišu! Nech sa naďalej vždy deje jedine Tvoje Sväté Slovo – v nás, na nás a cez nás – ktoré si nám tak úplne jasne a naveky pravdivo oznámil a stále oznamuješ!“

A na to vám Ja odpoviem: Amen! Áno, milí priatelia a bratia, tak je to správne a dobré! Pretože len tak sa môžete stať dokonalými – ako je dokonalý Sám Otec v Nebi… Ak však už budete takto dokonalí, potom sa aj stanete skutočnými – Deťmi Božími – a budete môcť k Bohu vždy s radosťou zvolať: „Abba, milý Otče!” Ak Ho potom takto budete – ako Jeho Pravé Deti – o čokoľvek prosiť, dá vám, lebo Otec je Predobrý a dáva Svojim Deťom všetko čo má…

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Konanie „zázrakov“ – ako následok žitia podľa vnútornej čistej pravdy!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Keby ste žili podľa Vnútornej Čistej Pravdy – a by ste potom do takej Pravdy aj úplne prešli, a o vašej Pravde by ste už nemali žiadne pochybnosti – potom by ste mohli s istotou prikázať nejakej hore: „Zdvihni sa a padni ďaleko do mora!” – a hora by sa zdvihla a spadla by tam, kde ste jej to prikázali!

Pretože však vo veľmi mnohých z vás taká Pravda nie je, tak nielenže nie ste schopný také skutky vôbec vykonať, ale musíte sa tomu ešte aj zarazene udivovať – keď Ja, Ktorý takú Pravdu vo všetkej hojnosti v Sebe mám – konám také skutky, ktoré môžu byť vykonané jedine Mocou Najvnútornejšej Žijúcej Pravdy!

Až v takejto Pravde sa stáva Viera – ktorá je v človeku Pravou Rukou Ducha – ŽIVOU A ÚČINNOU, pričom toto rameno siaha ďaleko a koná veľké veci!

Ak v sebe dostatočne posilníte rameno svojho Ducha – potom vykonáte aj vy, čo som konal a konám Ja Sám – a popritom celkom jasne spoznáte, že je možné oveľa ľahšie niečo také vykonať, ako telesnými rukami zdvihnúť zo zeme kameň a hodiť ho niekoľko krokov pred seba…

Preto žite podľa tejto Mojej náuky! Buďte uskutočňovateľmi a nie len márnivými poslucháčmi a obdivovateľmi Mojich Slov, Učenia a Skutkov! Potom aj vy v sebe samých dosiahnete to, čo tak stále obdivujete u Mňa!

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Tiež diabli musia slúžiť Mne! O požívaní vecí nečistých.

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Na tejto Zemi sú mnohé plody, traviny a zvieratá, na ktorých utváraní pracujú nečistí duchovia, pretože to je tak napísané v Mojom Zákone – lebo tiež diabli musia slúžiť Mne – aj keď slobodne nikdy nechcú či nemôžu!

Lebo ako musí otrok v okovách slúžiť svojmu Pánovi – tak musia aj diabli slúžiť Mne… Ale v tejto ich práci požehnania niet!

A tak na tejto Zemi – na ktorej nezriedka pod jednou strechou bývajú a sú činní rôzni ľudia – a to každý svojim spôsobom, ako aj zvieratá a diabli – tak sa časom vyskytujú aj rôzne skutky, diela a plody špatného a nečistého druhu a povahy…

Preto požívatiny takéhoto nečistého druhu by ste nemali požívať – ak chcete byť ušetrení všemožného zla tejto Zeme – a preto Som aj stanovil Svojim sluhom Mojžišom všetky tie veci, ktoré sú čisté a dobré, aby Som varoval ľudí už tej doby pred užívaním vecí nečistých, na ktorých vytváraní pracujú aj zlí duchovia…

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Hanebné na cti utŕhanie!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Ak vás hanebne ohovárajú a očierňujú, tak si z toho vôbec nič nerobte! Nech vám úplne postačí – že ste čistí predo Mnou! Keď už je svet raz úplne diablov – tak je aj skrz naskrz zlý! Počuli ste niekedy, že by sa zberali hrozná z tŕnia a figy z bodliaku?

 Lebo čo je raz diablove – nech tiež aj diablovo ostane – ak sa nikdy nechce dať obrátiť!

Preto som vám aj toto veľmi zdôraznil v podobenstve o „trieske v oku vášho blížneho a tráme v oku vašom“…

Ja vám však hovorím: ak budete chodiť v mene Mojom po tmavých a prašných cestách Zeme, Ja pôjdem uprostred vás!

Takéto na cti utŕhanie pritom vzniká z prisahanej pomsty – vymyslenej z vlastného zlého srdca takéhoto hriešnika – kde takúto hanebnú povesť aj sám všade rozširuje!

Ak je niekto jedným z tých, ktorí si pomáhajú z falše novou falšou – a je teda diablov – tomu Ja vždy poviem: choď, nech ti dá odmenu on – keď si mu tak verným služobníkom!

Potom, ak sa takýto hriešnik bude chcieť predo Mnou ospravedlňovať a bude sa chcieť vykúpiť nejakým darom pre toho, komu takto ubližoval, tomu poviem: dar sám k odpykaniu takéhoto príkoria, ktoré si spôsobil – nestačí! Choď a odvolaj všetko, čo si kedy zlého o ňom povedal a až potom ti budú tvoje hriechy odpustené! Ak si škodil nejakému cudzincovi, ktorého nepoznáš a o ktorom ani nevieš kde býva, aby si odvolal, čoho si sa na ňom zlého dopustil, na to ti Ja hovorím: čo je ti možné, to urob! Všetko ostatné učiním Ja a naďalej mať hriech nebudeš! Tak nech je a sa stane!

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Príďte ku Mne ako deti! Nechajte sa viesť jedine Mnou!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Hľaďte, ak Mi niekto padne ako deti do náručia, ktoré plačú Láskou a radosťou ku Mne, že nie sú ani schopné prehovoriť, tak vám hovorím: ten je už na pravej ceste a zvolil si to najlepšie stanovisko!

 Ak nepôjdete aj vy tou istou cestou, sotva vojdete do Môjho Kráľovstva! Lebo iba deti – ktoré takto prídu ku Mne – aj u Mňa zostanú! Ktoré však prídu len s obyčajným chválorečením, budú mať vo svojom strede len Môj odlesk – ale nikdy Mňa Samotného!

Moje pravé Kráľovstvo je však len tam, kde Som vo všetkej skutočnosti bezprostredne Ja Sám! Toto tiež pochopte!

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Nie pravda, ale lož prináša nešťastie medzi ľudí na Zemi!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Nie pravda – ale jedine lož to je – z ktorej prichádza medzi ľudí na Zemi všetko nešťastie a to preto, že sa ľudia – až na vzácne výnimky – chovajú navzájom voči sebe iba panovačne a pyšne!

 Každý chce byť preto viac – ako jeho spolublížni – kvôli čomu slepí ľudia siahajú po všetkých takých prostriedkoch, ktoré by im umožnili, aby sa pred svojimi blížnymi mohli ukázať v čo najvyššej možnej hodnosti – a slabším tým nahovoriť, že sú od nich – alebo aj od ktorýchkoľvek iných ľudí – ďaleko viac a oveľa znamenitejší!

Táto honba za vyšším postavením zvádza potom ľudí k rôznym nerestiam – dokonca k vražde a k zabíjaniu – keď sa im na ich cestách lži a podvodu nedarí, aby dospeli k veľkej hodnosti a vážnosti pred ostatnými ľuďmi!

Keďže takmer všetci ľudia chcú teda vyzerať pred inými navonok lepšími a vzácnejšími ako sú, neostáva im nič iné, len aby sa všestranne – a pokiaľ možno aj neustále – klamali… Preto má pravda medzi takýmito ľuďmi nadmieru ťažké postavenie!

Ale keby ľudia poznali nesmiernu prednosť pravdy pred lžou – čo by však bolo pre nich veľmi ľahko možné, keby v pravdivom skutku rešpektovali Mňa a Moje Sväté Zákony – prchali by pred lžou viac ako pred morom a pravá spravodlivosť Božia by potom tých – ktorí by sa na nich previnili klamstvom – trestala smrťou! No keďže všetci ľudia sú pyšní a panovační – milujú lož a preto sa jej prepožičiavajú!

Avšak ľudia – ako to dokazuje niekoľkotisícročná skúsenosť – nežijú na tejto Zemi večne… Všetci musia zakrátko umrieť, pričom je ich telo nakoniec dané za potravu červom… No ich duša ale bude musieť predstúpiť predo Mňa – pred Môj Súd! Tu sa pýtam, ako obstojí predo Mnou so svojou vychvaľovanou lžou?!

Ja však myslím a živo mám za to, že je vám lepšie prísť v tomto svete pre pravdu na kríž – ako sa raz predo Mňa postaviť zahanbený – a vypočuť si Môj večný výrok: „Odstúp odo Mňa!”.

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Dávať je blaženejšie ako brať – no dávajte len potrebným a chudobným!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Čiňte čo chcete a môžete – ale dávať je blaženejšia ako brať!

Ale dávajte len potrebným a chudobným… Ak si však bude chcieť niekto od vás požičať peniaze, pričom on sám ale bude bohatý – a preto budete vedieť, že by vám to mohol čo najbohatšie splatiť – tomu nepožičiavajte! Lebo ak mu požičiate, čoskoro sa vám v tajnosti stane nepriateľom a budete mať veľké ťažkosti dostať od neho svoje peniaze aj s úrokmi naspäť…

Ak ku vám ale príde chudobný a budete vedieť, že nie je zámožný, aby vám mohol splatiť vaše peniaze – tomu požičajte a Otec Nebeský vám to vynahradí stonásobne iným spôsobom – už tu na Zemi, pričom z peňazí chudobnému požičanými vám v samotnom Nebi pripraví Veľký Poklad, ktorý vás bude očakávať po tomto pozemskom živote na onom svete…

Hovorím vám: čo učiní Láska na Zemi – to je rovnako učinené aj v Nebi – a zostane tak naveky! Čo však učiní obyčajná svetská rozumnosť – to pohlcuje pôda zeme a pre Večné Nebo – nič nezostane z neho! Čo však sú človeku platné všetky pozemské poklady – ak pritom na svojej duši škodu utrpí?!

Kto sa teda nadmieru stará o Zem a o svoje telo – je pomätenec – pretože ako ľudské telo má svoj koniec, tak ho bude mať aj Zem… Ak však iste raz nastane koniec aj tejto Zeme – na akej pôde potom bude môcť takáto úbohá duša bývať?

Ja vám ale hovorím: každý človek, keď mu je vzaté jeho telo – stráca s ním naveky aj túto Zem… A ak si vo svojom srdci už Láskou nezaobstaral – Zem Novú – bude sa jeho duša musieť sama vydať napospas vetrom, mrakom a hmlám a bude zmietaná vo večnej nekonečnosti a nenájde nikdy nejaký odpočinok a pokoj – leda ak vo falošných a ničotných výtvoroch svojej vlastnej fantázie, ktorá, čím dlhšie potrvá, tým bude tiež stále slabšia, temnejšia a nakoniec sa stane najhustejšou nocou a temnotou – z ktorej duša zo seba samej ťažko kedy nájde východisko!

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Ja – Ježiš Kristus, ako Syn človeka – Moja veľká vykupiteľská úloha – založenie večného Kráľovstva Božieho na Zemi a vyslobodenie všetkých zajatých duší z temných pekiel Zeme!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Ja – Ježiš Kristus, ako Syn človeka – Som založil na tejto Zemi Nové Kráľovstvo, ktoré nie je Kráľovstvom hmotným – pod korunou a žezlom, ale Kráľovstvom Ducha, Pravdy, Pravej Slobody z Pravdy a pod Jedinou Vládou Lásky!

Svet však je povolaný, aby vstúpil do tohto Kráľovstva… Ak toto volanie uposlúchne – stane sa jeho odmenou život večný! Kto ho však neuposlúchne – zostane síce taký, aký je – ale nakoniec bude jeho údelom večná smrť!

Ja Som na Zem neprišiel, aby Som ho súdil – ale aby Som povolal všetkých, ktorí kráčajú v temnote smrti – do Ríše Lásky, Svetla a Pravdy!

Neprišiel Som do tohto sveta, aby Som vám znova vydobyl to, čo vzali pohania vašim otcom a kráľom – ale aby Som vám navrátil to, čo stratil Adam pre všetkých ľudí – ktorí tu žili a budú ešte kedy žiť na tejto Zemi!

Do doby – kým Som ku vám ešte neprišiel ako Syn človeka – do vtedy sa ešte žiadna duša, ktorá opustila telo – od Zeme neoprostila… Veľké množstvo duší – počínajúc samotným Adamom – lipli až do tej doby v noci Zeme… Až keď Som po Mojom ukrižovaní zostúpil do pekiel – otvoril Som všetkým cestu zo Zeme do Nebies – a po tejto ceste už mohli všetci vojsť do života večného a stať sa slobodnými…

To je to Veľké Vykupiteľské Dielo, ktoré Som ako Mesiáš a Syn človeka vykonal! Potreboval Som vtedy iste veľa duchovných pracovníkov pre Moje Kráľovstvo – ale tých Som Si aj Sám pripravil…

Teda hľa – toto urobiť bolo Mojou úlohou – ako Syna človeka!

Tu na tejto Zemi nejde ani tak veľmi o všeobecné prijatie Mojej náuky, ako skôr o to – aby bolo Mojim vtelením a Mojim Slovom a Mojou Náukou zriadený konečne most medzi týmto hmotným a oným Duchovným Svetom – ktorého večné nivy sú až za hrobom!

Kto s úplnou vážnosťou prijme Moju Náuku už v tomto živote – ten prekročí tento most ešte vo svojom tele… Kto však prijme Moju Náuku na Zemi buď vlažne, neúplne alebo ju neprijme vôbec – ten príde na onen svet do veľkej tmy a bude pre neho veľmi ťažké tento most nájsť!

No a ľudia – ktorí by azda nikdy k tomu neprišli, aby sa ešte tu niečo dozvedeli o Mojej Náuke – dostanú na onom svete vodcov, ktorí majú za úlohu ich ku tomuto mostu priviesť… Ak budú potom týchto vodcov nasledovať – prídu po tomto moste taktiež ku skutočnému večnému životu… Ak však tvrdošijne ostanú pri svojej vlastnej náuke – budú súdení z ich života podľa tejto ich vlastnej náuky – len ako tvorovia a k Detstvu Božiemu neprídu!

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Víno a jeho rôzne účinky – „in vino veritas“!

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Víno síce oživuje Lásku – ak je táto však už v človeku… Ak ju však človek nemá, ale má vo svojom srdci iba zlo – oživne v ňom jeho zlo práve tak intenzívne, ako v inom Láska – a až potom sa ale premení v dokonalého diabla! Následne s takým istým veľkým nadšením bude konať zlo – ako človek s Láskou v srdci veľmi rád koná všetko dobré…

Preto treba veľmi dobre zvážiť, komu sa táto šťava podá k požitiu!

Oživená Láska vínom môže síce urobiť veľa dobrého – no je lepšie, ak je oživená Slovom Božím, pretože vtedy ona v človeku ostáva… Avšak oživená Láska v človeku – požitím tejto šťavy – trvá len nejaký čas, ale potom vyprchá, ako aj šťava samotná… To teda majte tiež na pamäti, inak spôsobíte zlo namiesto dobra!

Každý druh vína, ktorý sa pestuje na Zemi, má viac či menej túto vlastnosť… Dajte piť trochu z týchto vín rôznym ľuďom a uvidíte, ako niektorí prejdú úplne v Lásku, no iní naproti tomu začnú zúriť a stvárať, takže ich budete musieť nechať zviazať povrazmi! Víno teda vyvoláva rôzne účinky u rôznych ľudí…

 

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

Sila anjelov Božích a sila v slabosti ľudí.

════╬══╬══╬══╬══╬══╬══╬════

 

Ak sa niekomu z vás dostalo z Nebies takej milosti, že dostal odo Mňa k ochrane anjelov Božích, tak nech dáva ale veľký pozor – aby on, alebo niekto z jeho rodiny – neupadol do nejakého hriechu, lebo potom by sa mu stali tými najstrašnejšími udržiavateľmi kázne a čoskoro by jeho dom aj opustili!

Budú v jeho dome prebývať, pokiaľ im u neho bude dobre! Kým bude aj so svojim domom kráčať po Mojich cestách – ostanú u neho a budú mu vo všetkom slúžiť a chrániť jeho dom od všetkého zlého… Ak však opustí Moje cesty, potom tiež oni opustia jeho – ako aj jeho dom!

Títo anjeli ho preto ihneď upozornia a povedia mu: „Vôľa Pána je naše bytie a náš život. Vo všetkom, kde sa činne vykonáva táto vôľa, sme najčinnejšími spolupracovníkmi a máme k tomu nadbytok Sily a Moci, lebo naša Moc siaha cez všetko viditeľné stvorenie… Zem je nám zrnkom piesku a Slnko hrachom v ruke obra a všetko vodstvo Zeme nestačí, aby zvlhčilo jediný vlas na našej hlave a pred dychom našich úst sa chveje množstvo hviezd!

Lež túto Silu nemáme, aby sme sa ňou pýšili pred veľkou slabosťou ľudí, ale aby sme im podľa Vôle Pána slúžili. Preto tiež môžeme a aj chceme tebe riadne podľa Vôle Pána slúžiť – pokiaľ ju budeš uznávať, prijímať a v každom skutku rešpektovať.

Ak ju však opustíš – potom si tiež opustil nás – lebo my nie sme nič iné, ako zosobnená Vôľa Pána Boha. Kto však opustí nás, toho opustíme aj my.

To ti hovoríme my, ktorí Jeho tvár stále vidíme a počúvame Jeho tiché pokyny, ktoré nás volajú a čo najsilnejšie tiahnu k novému činu.

Poznaj teda Vôľu Pána a jednaj podľa nej – a potom aj ty budeš mať v sebe našu Silu a Moc – ktorá nie je nič iné, ako Jeho Vôľa! My sami nemáme ani Silu a ani Moc, a preto ešte raz – všetka naša Sila a Moc nie je nič iné – ako plnenie Vôle Božej v nás a skrze nás!”

Hľaďte, takáto je reč anjelov Božích… A že majú pre vás smrteľníkov nevypočítateľnú Silu, to celkom dobre a jasne môžete pochopiť… Ale vy môžete tiež veľa – čo azda oni sami nemôžu a to je – že sa pred nimi môžete chváliť vašou slabosťou, v ktorej nie je ani Moci, ani žiadnej Sily! No v tejto vašej veľkej slabosti pred nimi je ničmenej taktiež Sila, ktorou môžete Moju Vôľu poznávať, prijímať a plniť!

Samozrejme, že nie v tej miere ako oni – ale Ja tak isto na vás určite neuvalím viac, koľko ste toho schopní zniesť! A v tomto ohľade je vaša slabosť veľmi úctyhodná – a je iste hodná pozornosti, že slabosť človeka koná nakoniec ničmenej tu istú Moju Vôľu – ako nezmerná Sila a Moc anjelov!

A preto je u Mňa skutok slabosti Detí milší – a Sila a skutky veľkých a mocných duchov Nebies sa musia nakoniec dať viesť slabosťou malých Detí tejto Zeme – aby sa dostali k Môjmu stolu! Lebo ak prichádzam ku slabým Ja Sám – tak iba preto – že ich určite chcem učiniť silnými!

 

1 2 3 4